Istoria rochiilor

 rochii xxl

Rochiile sunt un adevarat personaj atunci cand vine vorba despre cele mai frumoase tinute, un simbol al puterii si al feminitatii. Sunt accesoriile indispensabile pentru orice femeie care vrea sa isi sublimeze frumusetea si care vrea sa fie cea mai glamour si cea mai sofisticata.

 

Stiai insa ca rochiile au fost purtate pana prin epoca Renasterii atat de femei cat si de barbati? Dar odata cu Renasterea, rochiile, fie ele negre, fie ele albe, fie ele rochii  XXL, devin un atribut al feminitatii si al delicatetei.Incepand cu anii 1980, rochiile devin mai simple, nu mai sunt atat de greoaie si incep sa puna cel mai bine in valoare formele feminine sau cele XXL. Incep si sa devina din ce in ce mai scurte, deceniu dupa deceniu.

 

In anul 1927 isi face aparitia faimoasa si indemodabila rochita neagra datorita lui Coco Channel care revolutioneaza lumea modei si cea  a rochiilor. Iar rochia neagra XXL este cu siguranta cea mai buna idee pentru a pune cel mai bine in valoare silueta celor mai plinute.Anul 1947 este anul care marcheaza aparitia celebrelor rochii de cocktail. Mai sic decat rochia de zi, dar mai putin formala decat cea de seara, rochia de cocktail este cea mai feminina rochie pentru a pune delicatetea si rafinamentul femeilor in valoare.

 

Apoi anii 1960 vin si ei cu a lor revolutie datorita lui Brigitte Bardot si a rochiei sale vichy, lui Twiggy si a rochiilor sale mini sau lui Paco Rabanne si rochiei sale in forma de trapez. Un deceniu care marcheaza aparitia nuantelor de pastel, a culorilor vii dar si a imprimeurilor care arat de minune pe rochii XXL.

 

Urmeaza mai apoi anii disco si cei hippie. Rochiile se poarta in cele mai puternice, mai flashy culori, in nuante de argintiu, de auriu sau cu paiete. Iar emblematica rochie tip portofel, creata de Diane Von Furstenberg isi face si ea aparitia in anul 1974. Trebuie sa stii ca rochia tip portofel este rochia perfecta pentru femeile mai plinute. Este cea care pune bustul in valoare cu ajutorul decolteului iar forma sa usor evazata este cea care sublimeaza curbele feminine. Anii 1980 si 1990 schimba putin felul in care sunt percepute si purtate rochiile. Acestea nu mai sunt atat de cumnti ca inainte, sunt excentrice, provocatoare.

 

Iar incepand cu anul 2000, moda este o reintoarcere eterna in trecut, un mix and match de tendinte vechi si noi, de cautare continua de sublimare a formelor feminine, mai ales cele  XXL.