Materiale pentru rochii

 materiale rochii xxl

Organza, tulle, matase, tafta, muselina, dantela… materialele perfecte pentru cele mai deosebite rochii trebuie sa corespunda perfect stilului tau si sa iti puna in acelasi timp silueta in valoare. Care sunt deci cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba despre materiale pentru rochii? Materialele pentru rochii merita sa le acorzi cea mai mare atentie. Sunt cele care asigura cea mai buna tinuta a rochiei dar care te ajuta sa fii cea mai eleganta si mai sofisticata in acelasi timp.  Si de ce nu, cea mai sexy si mai senzuala. In plus, un material bine ales este cel care poate transforma o rochie simpla banala intr-una somptuoasa.

 

Satinul

Satinul este o tesatura foarte des utilizata pentru rochiile de seara. Un material moale, fluid, foarte stralucitor, care capteaza lumina si care este foarte placut la atingere. O rochie mulata din acest material iti va sublima formele. Satinul duchesse este si el folosit pentru cele mai stralucitoare rochii de o calitate ireprosabila.

Organza

Un material foarte lejer, aerian, stralucitor si foarte nobil. Transparenta sa vine cu cele mai speciale efecte iar textura sa te ajuta sa ai cea mai impecabila tinuta.

Tafta

Iata un material foarte pretios, foarte fin si foarte suplu, de cea mai inalta calitate care te va ajuta sa te bucuri de cele mai frumoase rochii cu un aspect impecabil.

Tulle

Tulle-ul este un material foarte lejer, transparent si mat. Este materialul care va veni cu un plus de volum pentru tinuta ta si care te ajuta sa te simti mai ceva ca o printesa in rochia ta de seara. Un stil vaporos sublim de care trebuie sa profiti neaparat. Cea mai buna alegere atunci cand vrei sa fii cea mai sofisticata.

Muselina

Muselina poate sa fie de matase, de bumbac sau de lana, dar cea mai frumoasa este cu siguranta cea de matase, ideala pentru rochiile fluide si aeriene.

Dantela

Dantela este materialul indemodabil si atemporal care te va ajuta sa te simti cea mai delicata, cea mai sic si cea mai feminina. Finetea sa simbolizeaza eleganta si rafinamentul. Iar dantela cu finetea si nobletea sa poate sa sublimeze orice model de rochie. Arata cel mai bine mai ales atunci cand este pusa in valoare de perle sau de strasuri.

Bumbacul

Chiar daca este un material foarte popular, clasic sau banal chiar, bumbacul este foarte apreciat de catre designeri pentru prospetimea, puritatea si simplitatea sa.

Catifeaua

Catifeaua este un material foarte somptuos si rafinat, cea mai buna alegere deci pentru rochiile de seara.